Povestea Tersamonia începe în 2013, când pasiunea pentru vin, ceai şi cafea a luat forma unui fluture.
Acesta stătea cuminte între paginile unui plan de afaceri mai vechi al surorii mele care împreună cu un prieten doreau să-şi deschidă o crescătorie de Șinșile, o idee exotică, îndrăzneaţă şi bănoasă pentru perioada respectivă. Dar viaţa a avut alt plan pentru ei iar această idee a fost amânată şi apoi abandonată.
Sora mea Mihaela este de un pozitivism ieşit din comun, îi place să fie înconjurată de iubire şi frumos, iar unul din simbolurile ei preferate este fluturele.
Fluturele este foarte admirat în rândul amerindienilor şi este considerat un simbol al păcii şi al bucuriei. Astfel de multe ori, durata scurtă de viaţă este asociată cu evoluţia spirituală umană. Lecţiile vieţii noastre sunt experimentate de multe ori prin prisma unor situaţii şi trăiri dificile, dar care mai apoi se dovedesc a fi benefice pentru evoluţia sufletului.
După îndelungi discuţii am ajuns la concluzia că aveam nevoie de o transformare. Ceva din mine începea să îşi dorească ceva diferit. Atunci când povesteam despre transformare, una dintre imaginile care îmi apar în minte, este cea a fluturelui – o creatură care personalizează frumuseţea şi care ne încântă mereu sufletul prin gingăşia şi coloristica sa.
Aveam o dorinţă nestapânită de a mă hrăni. Aceasta s-a manifestat printr-o nevoie de a citi cărţi despre vin, de a viziona documentare, de a participa la diverse cursuri şi târguri de specialitate care să mă ajute în evoluţia personală.
Pasiunea mea pentru vin s-a completat de cea a surorii mele pentru ceai si al cumnatului meu pentru cafea.
Daca vinul este terapia simţurilor şi a bunei dispoziţii, luaţi în considerare esența ceremonialului ceaiului ce este de natură spirituală și presupune o anumită stare sufletească din partea participanților, iar cafeaua are nenumarate efecte pozitive asupra organismului. Toate acestea sunt simbolizate în logo-ul Tersamonia. Creatia poarta semnatura lui Ciprian Biclineru Graphics & Photography.
Aflaţi mai multe pe Facebook şi Site.
Indiferent ce faci în viaţă, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci. – Mahatma Gandhi
Suntem o echipă tânără şi avem ca pasiune vinurile bune şi rafinate.
Din această pasiune a luat naştere dorinţa de a împărtăşi cunoştiinţele noastre şi produse de calitate.
Serviciile noastre sunt:
‘Wine delivery’ – Mesajul nostru pentru tine este „Noi aducem vinul la tine acasă!
‘Weekend în vie’ – Vă oferim cea mai frumoasă zi unde vinul este rege. Învăţăm despre vin, degustăm multe soiuri de vin, vizităm crame şi podgorii şi nu în ultimul rând ne facem prieteni noi şi experimentăm.
‘Atelier de vin’ – Cel puțin şapte motive pentru care ar trebui să participi la atelierele noastre:
- Explorezi într-o lume nouă.
- Înveţi lucruri inedite.
- Socializezi într-un mediu plăcut.
- Descoperi poveşti cu şi despre vin.
- Deguşti sortimente de vin cu somelieri recunoscuţi.
- Povestim despre podgorii renumite, crame şi soiuri de vin.
- Eşti învăţat cum să-ţi foloseşti văzul, mirosul, gustul, pentru a şti cum să apreciezi un vin bun şi multe alte lucruri interesante.
Crişan Magdalena – sommelier
- Magdalena Crișan vă poate ajuta oricând cu alegerea vinurilor potrivite gusturilor dumneavoastră. Născută în Fălticeni în anul 1987, cu o experienta de peste șapte ani în domeniu. Astfel prin pasiune și perseverență a ajuns în 2011 membru al A.S.R. (Asociața Somelierilor din România).
- Detine un blog personal www.tersamonia.ro/blog ”Ceea ce scriu reprezinta opiniile si experientele mele personale referitoare la produsele si evenimentele descrise.”
- În același an, a fost semifinalistă a concursului Trofeul Somelăriei, organizat de Cramele Halewood. A câștigat bursa ‘Guy Tyrel de Poix’ la „London Wine Academy”
- De curând absolventă a cursului de somelier din cadrul proiectului „Competenţe pentru adaptabilitate, flexicuritate şi durabilitate în sectorul ospitalităţii şi turismului”- perioadă 6 luni.
Parteneri : S.C. EURODEZVOLTARE S.R.L. Bucureşti, THR CG Bucureşti, Camera de Comerţ
şi Industrie Prahova, Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.Vizită de studiu în Italia, Verona. - Absolventa WSET Level 2 (Wine & Spirit Education Trus)
-
- How wine is made and other factors influencing the style of wine
- Key white grape varieties
- Key black grape varieties
- Wine-producing regions of the world
- Sparkling wines
- Sweet wines and fortified wines
- Spirits and liqueurs
- Label terminology
- Food and wine pairing
- Din experiența sa, Magda a dobândit atât comportamentul cât și cunoștințele pe care trebuie să le detină un bun somelier. Vă poate ajuta să alegeți vinul și mâncarea potrivite, să serviți vinul în condiții optime de calitate, la temperatura de consum și cu respectarea regulilor de servire.
- La orice degustare, prezentarea Magdalenei vă poate purta în lumea minunată a vinului.