Magdalena Crișan a identificat nevoia acestui serviciu, astfel enumerăm şapte motive pentru care să ne alegi pe noi:
- Explorezi o lume nouă;
- Înveţi lucruri inedite;
- Socializezi într-un mediu plăcut;
- Descoperi poveşti cu şi despre vin;
- Deguşti sortimente de vin cu somelieri recunoscuţi;
- Poveşti despre podgorii vestite, crame şi soiuri de vin;
- Eşti învăţat cum să-ţi foloseşti simţurile pentru a cunoaşte cum să apreciezi un vin de calitate.
Când?
Primul atelier de vin incepe când se formează primul grup. Grupă de minim 5 persoane !
Afli despre:
- Tipuri și stiluri disponibile de vin;
- Metoda de păstrare a vinului;
- Modalități de servire a vinului;
- Principii de asociere a vinului cu preparatele culinare;
- Aspecte legate de consumul responsabil de vin;
- Eticheta și a protocolul legat de vin;
- Cum comandăm vinul;
- Accesorii speciale.
Perioada de desfășurare – incepand cu luna Septembrie
În fiecare luni si miercuri, timp de patru săptămâni, între orele 17:00 – 20:00
Unde?
Braşov (locaţia exactă va fi comunicată ulterior celor direct interesaţi)
Oriunde în ţară, dacă se cunoaşte locaţia cu cel puţin cinci zile înainte de începerea cursului.
Cui se adresează?
Tuturor persoanelor interesate de vin, celor care doresc să descopere ce este în spatele acestei minunate licori; legătura dintre vin şi sănătate; istorie şi poveste.
Cost?
690 ron/persoană/curs (include: 24 ore de curs, diplomă de participare, 25 sortimente de vin, suport de curs, cafea, ceai, apă )
De reținut
Participarea la ateliere se face pe baza formularului de înregistrare de mai jos sau prin inregistrarea cererii dumneavoastra la adresa de email: „magdalena.crisan@tersamonia.ro” sau 0726.870.416
VOUCHER – Dacă vrei să faci o bucurie unei persoane pasionate de vin, poți achiziționa un voucher cadou.
Acesta reprezintă un dar ideal cu ocazia sarbatorilor de Paște, Crăciun sau o aniversare. Voucher-ul personalizat este însoțit de un pliant de prezentare al cursului. La cerere, expedierea acestuia se poate face direct persoanei căreia îi este adresat.
Saptamana I (6 ore )
- NOTIUNI DE BAZA
- Introducere
Saptamana II (6 ore )
- LUMEA VINULUI
- Notiuni specifice ( vita de vie si vinul)
- Vinuri din Lumea Noua vs. Lumea Veche
- Regiuni si produse (IMPORT)
- Romania viticola ( Terroir, trepte de calitate, clasificare, etc.)
- Soiuri de struguri pentru vin
- Vinificarea
Saptamana III (6 ore )
- Boli si defecte
- Terminologie
- Etapele degustarii
- ANALIZA ORGANOLEPTICA
- ALTE NOTIUNI TEHNOLOGICE FUNDAMENTALE ( vin&spumant)
- Ambalaje/prezentare
- Definitia termenilor specifici (maturare, invechire, cupaj, asamblaj, sediment etc.)
- Sticle, dopuri, etichete ( cu material VIDEO)
Saptamana IV (6 ore )
- SERVIREA PRODUSELOR
- Probe practice
- Comunicare eficienta
- Psihologia clientului
- Notiuni de management, marketing, gestiune
- EVALUARE FINALA
- Recapitulare
- Test scris grila cu 20 de intrebari
- Proba practica/asociere culinara ( cu invitati speciali)
- Diploma simbolica
- Vizita de studiu (Azuga & Dealu Mare)
Pentru orice informaţii/detalii suplimentare apelați-o pe Magdalena Crișan – coordonator organizare atelier
- Magdalena CRISAN
- Sommelier Independent – TERSAMONIA
- Contributor – Revista fwdBV, https://www.facebook.com/fwdbv
- WSET – Wine & Spirit Education Trust London UK – Level 2
- London Wine Academy – Workshop, Bursa Guy Tyrel de POIX
- Sommelier Trophy 2012 John Halewood ASR – semifinalist
- ASR – Romanian Sommelier Association affiliated to ASI – coordinator
- Sommelier acreditat COR 513103
- Formator acreditat COR 242401
- WineTours by Supertours – Coordonator
- BRASOV- RO Tel. : +40 726.870.416
- www.tersamonia.ro mail: magdalena.crisan@tersamonia.ro
- Facebook: http://www.facebook.com/tersamonia