In ultima perioada am avut ocazia/onoarea de a cunoaste foarte multi oameni minunati. Printre acestia se numara cei care au dat curs invitatiei mele de a participa la degustarile organizate cu drag si iubire. Acum imi vine in minte cea mai recenta intalnire cu ” Inima Brasovului” si anume cu prietenii mei frumosi de la Spitalul de Cardiologie Clinicco Brasov. Multumesc surorii mele Mihaela Naidin pentru incredere, sprijin si dragoste. Mi-a oferit ocazia de a impartasi din pasiunea mea cu bloggerii din Brasov si de a fi inca odata alaturi de un OM drag mie Dr. Sorin Micu – un pasionat pana in maduva oaselor de vinuri cat si Medic primar cardiologie – Doctor in stiinte medicale. Multumesc Florenta Danila si Petronela Rotar pentru implicare si deschiderea ce o au in acest proiect de suflet, oameni pentru oameni. Va doresc sa aveti cat mai multe evenimente care sa aduca sanatate in viata noastra. Multumesc tuturor bloggerilor care au fost prezenti si au scris atat de frumos despre experienta traita.
Iar acum ca sa constientizati cat de importanta este inima voastra si cat de mult ca ajuta vinul in a avea o viata sanatoasa:
- Vinul este bautura alcoolica naturala pe care o consuma circa 60% din populatia adulta a globului, facand parte dintr-o veritabila arta de a trai a omului;
- Cei mai multi dintre noi apreciaza vinul doar ca o bautura alcoolica si mai putin ca aliment necesar organismului. Pentru cele 7 kcalorii pe care le da per gram de alcool metabolizat in organism , vinul se constituie ca un aliment energetic , la care se adauga rolul acizilor , substantelor azotate , polifenolilor, substantelor minerale , vitaminelor si celorlalte componente ale sale;
- Prin continutul bogat si complex strugurii si mustul , iar mai tarziu vinul pot contribui direct sau indirect la prevenirea si vindecarea unor boli in randul carora se inscriu afectiuni ale ficatului, gastrointestinale,cardiovasculare,maladii de nutritie prin sporirea diurezei si eliminarea excesului de saruri, ateroscleroza si cele ale cailor respiratorii, etc;
- Introdus in organism VINUL intensifica procesele de respiratie si de reactivare a circulatiei sangelui , element important in prevenirea si combaterea racelilor;
- Consumatorii de vin sunt, în general, mai sănătoşi şi au parte de o viaţă mai lungă;
- De asemenea, cercetările relevă faptul că persoanele care consumă vin roşu suferă mai rar de boli de inimă si elimina riscul de apariţie a cancerului.
Toate acestea fiind spuse am degustat un sortiment de spumant produs de PetroVaselo si anume Nadir. Am continuat cu SauvignonBlanc & Feteasca Alba de la Viile Metamorfosis si am incheiat cu un Rosu de PetroVaselo. Chef Arnold Romanescu ne-a incantat papilele gustative cu platouri de diverse branzeturi si fructe iar cei de la Luado Chocolate au contribuit la surpriza serii oferindu-ne cate o cupa de inghetata de casa din ciocolata neagra si menta.
Si nu uitati: ”A bea vin, inseamna a bea geniu.” Baudelaire