Tersamonia

Călătorind cu VINUL


Iată de ce vin are un gust diferit atunci când ești într-un avion

Am avut de nenumărate ori ocazia de a achiziționa vinuri din marile orașe ale Europei, și de fiecare dată am căutat soluții de a ajunge cu ele în siguranță acasă. Fie că le cumpăram pentru mine, fie le ofeream cadou importanța ambalării era primordială. Știam că sunt sortimente care în România nu se găsesc foarte ușor. Iată cum poți să faci acest lucru ca un profesionist.

Deși cea mai simplă modalitate pentru a călători cu o sticlă de vin și care include cele mai puține restricții, exceptând consumul de băuturi alcoolice, îl constituie drumul cu mașina personală, cele mai multe griji în legatură cu transportul vinului dea lungul călătoriei le avem pe parcursul unui zbor cu avionul. Cu toții cunoaștem sentimentul: obligați să stăm pe tot parcursul zborului la locul nostru în timp ce ne aflăm la 10.000 de metri în înaltul cerului, sperând că bagajul căruia i-am facut checkin-ul se află în cala aeronavei. Multe se pot întampla cu vinul pe parcursul zborului și datorită regululor privind transportul lichidelor, chekin-ul este singura modalitate în care acesta poate fi transportat, așa că e cel mai bine este să pregătim transportul unei sticle de vin cu mare atenție.

După alegerea tipului de valiză trebuie să aveți în vedere totuși că in indiferent de rezistența materialului din care este facută valiza anumite sfaturi pot preveni eventuale pierderi. Astfel este de preferat ca niciodată să nu puneți sticlele la marginea valizei. Încercați să le poziționați în mijlocul hainelor moi din centrul acesteia. Deli acesta este cel mai lejer sistem de ambalare, fiind totodată modalitatea cea mai raspandită, totuși dacă aveți timpul necesar pentru planificarea călătoriei vă recomand să ambalați sticla într-o pungă specială cu bule denumită ‘’wineskin’’ (vezi foto).

Punga ingenios gândită, este cel mai sigur mod de a transporta ori expedia vinul în orice colț al lumii. Ușor de utilizat și cu un cost redus, punga protejează sticla de șocuri și nu permite vinului să se scurgă în cazul spargerii acesteia. Investiția într-un astfel de ambalaj ajunge la aproximativ 8 ron.

Producătorii de vin și magazinele specializate folosesc WineSkin pentru a crea condiții sigure de transport, iar liniile aeriene au agreat și autorizat utilizarea sa chiar și după tragedia din 11/9/2001. Așadar, oferiți un confort sporit sticlelor de vin!

V-ați întrebat vreodată dacă gustul vinului este diferit atunci când îl consumați în avion?

Consumatorul de fapt își poate schimba modalitatea în care percepe un vin. Sunt o serie de influențe diferite într-un mediu presurizat care nu există atunci cand vinul este servit/degustat la nivelul solului. Elementul cheie este umiditatea. Aerul extrem de uscat din cabina aeronavei afectează simțurile olfactive fiind mai dificil să apreciezi aromele și gustul vinului.

Alți factori determinanți pot fi stresul, zgomotul din aeronavă, vibrațiile, schimbarea fusului orar, al bioritmului și altele. Cu cât zborul e mai lung cu atât efectele sunt mai accentuate.

Așadar sarcina deloc de de neglijat al unui responsabl de achiziții pe partea de băuturi este de a găsi un vin care îndeplinește toate stadardele astfel încat să fie sigur ca vinul respectiv va avea un gust deosebit și la 12.000 metri altitudine.

Producătorul de vinuri LacertA Winery din Dealu Mare a facut un parteneriat reușit cu compania aeriană Blue Air.

Sursa http://www.businessinsider.com/why-wine-tastes-different-on-a-plane-2015-8